BACK

Γαύρος τηγανητός με σάλτσα ντομάτας

Ο γαύρος στο τηγάνι προσφέρει άρωμα και γεύση, η σάλτσα ντομάτας τον κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Ένα πιάτο που ευκολά στέκεται μόνο με ένα ουζάκι και λίγο ψωμί! Από το βιβλίο "Νοστιμιές με πάθος" , εκδόσεις Ακρίτας.
Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό γαύρος
1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι (ολόκληρο)
αλεύρι - αλάτι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο λάδι
3 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κουτί κονσέρβας ντοματάκια
αλάτι - πιπέρι

 

Οδηγίες:

    •    Κόβουμε τα κεφάλια από τα ψάρια, τα πλένετε και τα αφήνετε λίγο να στραγγίξουν.
1. Αλευρώνουμε, αλατίζουμε και τηγανίζουμε με το πιπέρι σε καυτό λάδι.
2. Τοποθετεούμε το γαύρο σε ένα πυρέξ.
3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
5. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο νερό.
6. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά.
7. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στον τηγανισμένο γαύρο.