BACK

Γευστικές τηγανίτες με κάππαρη και κρεμμύδια

Ένας πολύ ιδιαίτερος χορτοφαγικός μεζές ιδανικός για ουζάκι. Η μυρωδάτη κάππαρη και τα υπόλοιπα βότανα τυλιγμένα σε ένα ελαφρύ κουρκούτι είναι το ιδανικό πιάτο όταν στο background ακούτε να σκάει το κύμα...

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

120 γρ. κάππαρη που έχουμε ξεπλύνει και στραγγίξει
2 σχοινόπρασα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 

1/2 φλ. ψιλοκομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός
1/2 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
3 φλ. αλεύρι "φαρίνα"" (που φουσκώνει μόνο του)
νερό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Αναμειγνύουμε την κάππαρη, το σχοινόπρασο, το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά σε μια γαβάθα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με αρκετό νερό προκειμένου να σχηματιστεί ένα πηχτό κουρκούτι.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κάππαρη και τα μυρωδικά στο μπολ με το κουρκούτι και τα ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε δύο περίπου δάχτυλα λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Παίρνουμε κάθε φορά κι από μια γεμάτη κουταλιά με το μείγμα και την βάζουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κάπως, γυρνώντας κι από τις δύο μεριές.

Αφήνουμε να στραγγίξουν το περισσευούμενο λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.