Γλάσο για τούρτες
Δημοσιέυτηκε: Mon, 04/07/2014 - 15:25 || Ενημερώθηκε: Mon, 04/07/2014 - 18:48
Η καλύτερη συνταγή για λευκό γλάσο που θα κάνουν τις τούρτες σας απίστευτα εντυπωσιακές. Δείτε συνταγές για κέικ.
Συστατικά:
3 αυγά βιολογικά ή "του αχυρώνα"
3/4 φλ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1/3 φλ. νερό σε θερμοκρασία νερού
Οδηγίες:
Σε μπαιν μαρί, ανακατεύουμε το νερό, το αλάτι, τα ασπράδια, και την ζάχαρη κι ανακατεύουμε καλά. Όταν το ψηφιακό μας θερμόμετρο γράψει 82 βαθμούς ( για σωστή παστερίωση), μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια δυνατή ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα γυαλίσει όμορφα, περίπου για πέντε λεπτά. Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μίνιμουμ, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χρησιμοποιούμε αμέσως σε τούρτα της επιλογής μας.
Tips
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κακάο για να το μετατρέψετε σε σοκολατένιο γλάσο ή λίγες σταγόνες χρώμα της επιλογής σας που θα ταιριάζει με το κέικ που θα επιλέξετε να διακοσμήσετε.
Πιάτο:
Κύριο συστατικό: