BACK

Χαλούμι σαγανάκι με βινεγκρέτ από λάϊμ και κάπαρη

Εύκολο μεζεδάκι με όμορφα αρώματα με το κλασικότερο τυρί της Κύπρου!


Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

300 γρ. τυρί χαλούμι
2 κ.σ.  αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ.  ελαιόλαδο

Για το ντρέσινγκ
χυμός και ξύσμα 1 λάϊμ
1 κ.σ. ξίδι λευκού κρασιού
1 ½ κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γλ.  σπόροι μουστάρδας
1 κ.σ.  ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κολίανδρου
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα
μερικά κλαράκια κορίανδρου


Οδηγίες:

1. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τυρί σε οχτώ φέτες, μαζί με τις άκρες. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.
2. Αλευρώνουμε το τυρί καλά, αφού το έχουμε βρέξει ελαφρώς για να κολλήσει καλύτερα το αλεύρι.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει βάζουμε το τυρί να τηγανιστεί για περίπου 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
4. Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Γαρνίρουμε με κλαράκια κορίανδρου και συνοδεύουμε με ελαφρώς ψημένη αραβική πίτα ή ψωμί.