Χυλοπίτες με καμένο βούτυρο και τυρί
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:26
Σαν να λέμε comfort food. Ή αλλιώς ένα φαγητό που προσομοιάζει στο χουχούλιασμα! Το μυστικό για αυτήν την απλή συνταγή είναι ο σωστός συγχρονισμός.Πόσο θα βράσουμε τα ζυμαρικά, πόσο θα κάψουμε το βούτρο. Τα παιδάκια σας πάντως θα το λατρέψουν! Κι εσείς μαζί τους!
Συστατικά:
500γρ. χυλοπίτες
500γρ. βούτυρο αλατισμένο
2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι
Οδηγίες:
1. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο και το βάζουμε να βράσει.
2. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και αφήνουμε μέχρι να γίνουν κανονικά. Θα πρέπει να είναι πιο μαλακές από "αλ ντέντε".
3. Λίγο πριν σουρώσουμε, λειώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να πάρει καφετί χρώμα.
4. Σερβίρουμε το ένα τρίτο από τις χυλοπίτες σε μια μεγάλη πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το ένα τρίτο του τυριού και περιχύνουμε με το λειωμένο βούτυρο.
5. Προσθέτουμε τη δεύτερη δόση με τις χυλοπίτες, το τυρί και το βούτυρο. Έπειτα την τρίτη και σερβίρουμε αμέσως.
Tips
Ιδανικό γρήγορο φαγητό όταν τα παιδάκια δεν πείθονται με τίποτα για τις υγιεινές ιδιότητες των λαχανικών.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Ειδικές κατηγορίες: