Κανταΐφι με χαλούμι
Δημοσιέυτηκε: Mon, 10/13/2014 - 12:16 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 18:39
Η ελληνική παραλλαγή του Τούρκικου κιουνεφέ.
Συστατικά:
1 πακέτο (250 γρ.) φρέσκο βούτυρο κατσικίσιο
1 πακέτο κανταΐφι
1 1/2 τεμάχιο χαλούμι
Οδηγίες:
Τρίβουμε το χαλούμι στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Βάζουμε το μισό κανταΐφι σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε βουτυρώσει.
Λιώνουμε το κατσικίσιο βούτυρο και αλείφουμε το στρωμένο κανταΐφι με το μισό από αυτό.
Πασπαλίζουμε με το χαλούμι. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για μία ώρα και για τα τελευταία δέκα λεπτά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 για να πάρει χρώμα.
Έχουμε φτιάξει ένα λίτρο ελαφρύ σιρόπι, στο οποίο έχουμε ρίξει φύλλα αρμπαρόριζας για άρωμα.
Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο.
Το περιχύνουμε στο καυτό κανταΐφι και σερβίρουμε.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή: