Κεμπάμπ χαλουμιού
Νόστιμο και ζουμερό κεμπάμπ με χαλούμι για τους χορτοφάγους και όσους αρέσκονται να κάνουν αλλαγές και να τρώνε νοστιμές! Ωραίο πιάτο για μπουφέ ή και ως ορεκτικό σε γεύμα.
Συστατικά:
1 πακέτο xαλούμι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και χωρίς σπόρια
1 μεγάλο φρέσκο κολοκυθάκι
1 μικρό κρεμμύδι
8 φύλλα δάφνης
φέτες λεμονιού (για γαρνίρισμα)
150 γρ. ανάμικτα φύλλα σαλάτας
Για το ντρέσινγκ της σαλάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός ½ λεμονιού
1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
- Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους 2,5 εκ.
- Αφαιρούμε τα σπόρια από την πιπεριά και κόβουμε σε κύβους 2,5 εκατοστών.
- Κόβουμε το κολοκυθάκι σε ισομεγέθεις φέτες.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε 8 φέτες.
1. Βάζουμε το χαλούμι, την πιπεριά, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης σε 4 μικρές σούβλες.
2. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
3. Προθερμαίνουμε την ψησταριά και ψήνουμε το κεμπάμπ χαλουμιού, γυρίζοντας το τακτικά για 4-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά οι κύβοι χαλουμιού.
4. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε πάνω σε μια στρώση από πράσινα φύλλα.
5. Περιχύνουμε λίγο ντρέσινγκ σαλάτας από πάνω.