Πλούσια πράσινη σαλάτα
Δημοσιέυτηκε: Tue, 07/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 04/25/2013 - 16:34
Τέλεια σαλάτα με συνδυασμό λαχανικών και πρωτεϊνών από το αβγό, το τυρί και τα αλλαντικά.
Συστατικά:
½ μαρούλι
1 σφιχτοβρασμένο αβγό, κομμένο σε φέτες
2 καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένα
1 φέτα μορταδέλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια (ή μια φέτα στήθος γαλοπούλας κομμένη σε μικρά κομμάτια)
1 φέτα κίτρινο τυρί κομμένη σε μικρά κομμάτια
12 πράσινες ελιές (προαιρετικό)
2 κ.σ.ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα φρέσκο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένουμε το μαρούλι και το στεγνώνουμε.
1. Κόβουμε με τα χέρια το μαρούλι σε μικρά κομμάτια και χωρίζουμε σε 4 μικρά πιάτα ή μπολ σαλάτας.
2. Τοποθετούμε το αβγό, το καρότο, τη μορταδέλα και το τυρί πάνω στο μαρούλι.
3. Γαρνίρουμε με ελιές.
4. Ανακατεύουμε το ξίδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Περιχύνουμε μια κουταλιά της σούπας μείγματος σε κάθε σαλάτα.
Tips
Μπορείτε να φτιάξετε ένα ελαφρύ γεύμα χρησιμοποιώντας τυρί κότατζ και βραστό στήθος γαλοπούλας ή κοτόπουλο για να αντικαταστήσετε το αλλαντικό.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή: