BACK

Πολπέτες, κεφτέδες με σκόρδο, δυόσμο και ρίγανη

Απολαυστικοί κεφτέδες με τυπική ιταλική γεύση που προκύπτει από το συνδυασμό των αρωμάτων του σκόρδου με τη ρίγανη και το δυόσμο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1 κιλό κιμά από βοδινό ή μοσχάρι γάλακτος
  • 1 κ.γλ. ξίδι
  • 1 αβγό
  • ½ φλ. φρέσκο δυόσμο λεπτοκομμένο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 1/2κ.γλ. ρίγανη
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό για 15 λεπτά και το στύβουμε καλά.

Αναμειγνύουμε το κρέας, το ξίδι, το αβγό, το σκόρδο και τα αρωματικά και ζυμώνουμε καλά.

Αφήνουμε τουλάχιστον για 30- 60 λεπτά το μείγμα στο ψυγείο, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Πλάθουμε μεγαλούτσικες μπαλίτσες με το μείγμα.

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τις πολπέτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Tips

Αν θέλετε ν’ αποφύγετε τα τηγανητά, μπορείτε, χωρίς να αλευρώσετε τις πολπέτες, να τις ψήσετε σε ζεστό φούρνο για 10-15 λεπτά.