Σπαγγέτι με λιαστές ντομάτες
Δημοσιέυτηκε: Wed, 03/14/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 03/05/2014 - 09:35
Μια ελαφριά απολαυστική μακαρονάδα, με άρωμα από λιαστές ντομάτες και κόκκινο κρασί!
Ότι πρέπει για τις μέρες που βαρεθήκατε τη νηστεία ή τα βράδια που θέλετε κάτι εύκολο, ιδιαίτερο και ελαφρύ πιάτο!
Συστατικά:
500 γρ. σπαγκέτι
80 γρ. λιαστές ντοματούλες
150 γρ. πικάντικη φέτα σε μικρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδου
1/3 lt κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τις λιαστές ντοματούλες
- Μουσκεύουμε στο κρασί όλη τη νύχτα. Στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε αφαιρώντας τους σπόρους.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε στη μέση τις σκελίδες του σκόρδου και τις ροδίζουμε αργά για 5-8 λεπτά στο λάδι.
- Προσθέτουμε τις ντοματούλες και το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
- Όταν εξατμισθεί η μισή περίπου ποσότητα του κρασιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 25 λεπτά.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια μέσα σε αρκετό αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τη φέτα, βασιλικό, πιπέρι και αλάτι αφού δοκιμάσουμε.
- Αφού στραγγίξουμε τα μακαρόνια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα εναλλάξ τη μισή ποσότητα της σάλτσας, τη μισή σπαγγετίνη, την υπόλοιπη σάλτσα και τα υπόλοιπα μακαρόνια.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά επί 2 λεπτά αναμειγνύοντας καλά όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Προέλευση:
Ειδικές κατηγορίες: