BACK

Σύκα γεμιστά αλά σιτσιλιάνα

Για εμένα το σύκο είναι ο βασιλιάς του καλοκαριού, υποκλείνομαι όταν φτάνει όμορφο και ζουμερό στο τραπέζι και ανυπομονώ να γευτώ αυτήν την γλύκα που μόνο ένα σύκο μου χαρίζει. Εδώ θα βρείτε μια συνταγή για γλύκο απλό και ψαγμένο για ένα καλοκαιρινό δείπνο κάτω από την κλιματαριά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

12 μεγάλα πράσινα σύκα ώριμα και κρουστά
120 γρ. φρέσκια ρικότα ή ανθότυρο
6 πικραμύγδαλα
40 γρ. ζάχαρη άχνη
λικέρ γλυκάνισου (γίνεται από σπόρους γλυκάνισου)
πικρό κακάο σε σκόνη

Οδηγίες:

1. Πλένουμε τα σύκα, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε στα δύο και αδειάζουμε τον πολτό τους χωρίς να τα μαδήσουμε.
2. Ανακατεύουμε τη ρικότα με την άχνη και των πολτό των σύκων, προσθέτουμε τα πικραμύγδαλα τριμμένα και αρωματίζουμε με μερικές σταγόνες λικέρ γλυκάνισου ανάλογα με τα γούστα μας.
3. Μ’ αυτήν την κρέμα γεμίζουμε τα άδεια σύκα και τα τακτοποιούμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
4.Τα αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στη μισή ώρα, πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο κακάο και σερβίρουμε.