Φαγκρί με ντομάτες και κολοκυθάκια
Δημοσιέυτηκε: Wed, 06/01/2005 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 04/25/2013 - 16:27
Φαγκρί μπλεγμένο μέσα στα απίστευτα αρώματα μυρωδικών και τη γλύκα των λαχανικών. Ιδανικό για ένα κυριακάτικο γεύμα που θα ξετρελάνει τους πάντες!
Συστατικά:
1 φαγκρί (περίπου 600 γρ.)
αλάτι
χυμός ενός λεμονιού
2 μικρά κολοκυθάκια σε κομματάκια
4 ντομάτες σε κομματάκια
2 φέτες λεμόνι
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια δεντρολίβανου
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
ελαιόλαδο για επάλλειψη
70 γρ. πράσινες ελιές
Οδηγίες:
- Χαράσουμε το ψάρι 3-4 φορές, διαγώνια μέχρι το κόκαλο, από κάθε πλευρά.
- Αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C
1. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και βάζουμε τα λαχανικά μας.
2. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
3. Γεμίζουμε το εσωτερικό του ψαριού με τη μισή ποσότητα των μυρωδικών (δεντρολίβανο & θυμάρι) και τις φέτες λεμονιού και το τοποθετούμε προσεκτικά επάνω στα στρωμένα λαχανικά.
4. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά το ψάρι και τα λαχανικά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
5. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, περιχύνοντας το φαγητό μας με το ζουμί από το ταψί ανά τακτά διαστήματα για να μη μας στεγνώσει.
6. Λίγα λεπά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο (περίπου 10 λεπτά) προσθέτουμε τις πράσινες ελιές.
Tips
Καταπληκτικό, ειδικά ως ανοιξιάτικο πιάτο, οπότε και το φαγκρί είναι στην εποχή του.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: