BACK

Φασόλια Χάντρες με Πατάτες, Πιπεριές και Λουκάνικο

Μια καυτερή συνταγή με Φασόλια Χάντρες, Πατάτες, Πιπεριές, Λουκάνικο και μπόλικο πιπέρι για να ταιριάζει με ένα ποτηράκι τσίπουρο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

300 γραμμ. φασόλια χάντρες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
100 γραμμ. λουκάνικο παραδοσιακό, κομμένο σε ροδέλες
1 καλή πρέζα, ή όσο θέλετε, χαλέπικο πιπέρι ή μπούκοβο
2 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη, με το ζουμί της
3 φλιτζ. άπαχο ζωμό κότα ή λαχανικά
4 κλωνάρια θυμάρι
Αλάτι
2 πατάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 2 εκατοστών
Φρουτώδες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
1/2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Τι σημαίνει η παροιμία "Πώς το τρίβουν το πιπέρι" ;
Το τρίψιμο του πιπεριού (όπως και των άλλων μπαχαρικών) παραδοσιακά γινόταν στα μοναστήρια. Καθώς ήταν μια δύσκολη διαδικασία, την αναλάμβαναν οι τιμωρημένοι καλόγεροι και από εκεί έμεινε και η φράση “Τώρα θα δεις πώς το τρίβουν το πιπέρι”



​Στην κατσαρόλα βάλτε το λάδι να ζεσταθεί, και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές 6 λεπτά περίπου.  Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε άλλα 2 λεπτά, βάλτε πιπέρι και τα στραγγισμένα φασόλια, ανακατέψτε καλά, και προσθέστε τη ντομάτα και το ζωμό. 

Όταν πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε θυμάρι και αλάτι, και αφήστε μισοσκεπασμένο να σιγοβράσει 30 λεπτά περίπου, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν.  Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό, να είναι ζουμερά. 

Προσθέστε τις πατάτες, και αφήστε στη φωτιά άλλα 10-15 λεπτά να μαλακώσουν.  Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, προσθέτοντας από πάνω φρουτώδες ελαιόλαδο και μαϊντανό, αν θέλετε.