BACK

Φετουτσίνι με γαρίδες, σκόρδο και πέστο βασιλικού και μέντας

Τα Φετουτσίνι με γαρίδες, σκόρδο και πέστο βασιλικού και μέντας είναι ίσως το πιο αρωματικό πιάτο με θαλασσινά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.9 (8 votes)

Συστατικά:

700 γρ. φετουτσίνι ή σπαγγέτι
700 γρ. μεγάλες ωμές γαρίδες ξεφλουδισμένες

Για το πέστο βασιλικού
3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
4 ½ φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικό
1 ½ φλιτζάνια φρέσκα φύλλα μέντας
3/4 φλιτζάνι καρύδι καβουρδισμένο και τριμμένο
6 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Αλέθουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, τη μέντα, τα καρύδια, την παρμεζάνα και 1,5 κουταλιά σκόρδο.

Βαθμιαία προσθέτουμε 1 φλιτζάνι λάδι και αλέθουμε, ώσπου το πέστο να αναμιχθεί καλά.

Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Μπορεί να γίνει μέχρι και τρεις μέρες πριν.

Σκεπάζουμε με πλαστικό φύλλο που να καλύπτει στην επιφάνεια του πέστο και το παγώνουμε.

Το φέρνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν από κάθε χρήση.

Βράζουμε το ζυμαρικό.

Στο μεταξύ ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και 1 ½ κουταλιά σκόρδο.

Σοτάρουμε ώσπου να γίνουν οι γαρίδες, περίπου 3-4 λεπτά. Τις βγάζουμε από τη φωτιά.

Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.

Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάζουμε τις γαρίδες πάνω στο ζυμαρικό και σερβίρουμε.

Tips

Μπορείτε να το κάνετε και με φετουτσίνι άσπρα