Γαρίδες μαριναρισμένες σε λάιμ και κόλιανδρο
Ένα ορεκτικό εύκολο που συνδυάζει τα αρώματα των εσπεριδοειδών με τη θάλασσα.
Οι γαρίδες απορροφούν όλη την ουσία του λάιμ, ενώ το κόλιανδρο που είναι προτιμότερο αρωματικό στη συνταγή αυτή, δένει όλη τη νοστιμιά σε κάθε μπουκιά!
Συστατικά:
500 γρ γαρίδες Νο 4
4 λάϊμ
1 κόκκινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 ml ελαιόλαδο
1 μάτσάκι φρέσκο κόλιανδρο η μαϊντανό
1 ντομάτα
1 πακέτο μικρές αραβικές πίτες
Οδηγίες:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και
1. Bράζουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
2. Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο ή τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την ντομάτα.
3. Στύβουμε τα λάϊμ και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
4. Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε μικρά τρίγωνα κομμάτια και τις ψήνουμε ελαφρά στον φούρνο.
Μοιράζουμε τις μαριναρισμένες γαρίδες με τα λαχανικά στις πίτες και σερβίρουμε.