Γλυκό του κουταλιού φιρίκι πηλιορείτικο
Δημοσιέυτηκε: Sun, 01/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 05/03/2016 - 07:31
Ένα γλυκό του κουταλιού αλλιώτικο από τ' άλλα.
Δοκιμάστε να το φτιάξετε το φθινόπωρο και θα έχετε ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για το γιαούρτι ή το παγωτό. Η ακόμα και έτοιμη επικάλυψη για την τάρτα σας!
Συστατικά:
1 κιλό φιρίκια Πηλίου
2 φλ.ζάχαρη
2 1/2 φλ. νερό
φλούδα ενός μανταρινιού
1 κουτί σκόνη βανίλιας
Οδηγίες:
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα φιρίκια, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε.
Σιγοβράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να πήξει αρκετά το σιρόπι και να κολλάει στη ράχη του κουταλιού.
Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και βράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Προθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Tips
Αν θέλετ μπορείτε να προσθέσετε και αμύγδαλα.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή: