Γαρίδες με σάλτσα από μέλι
Δημοσιέυτηκε: Wed, 03/28/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 07/22/2014 - 10:02
Γλυκόξινες, αρωματικές και πεντανόστιμες γαρίδες! Μια διαφορετική συνταγή για το αγαπημένο μας θαλασσινό!
Συστατικά:
8 μεγάλες γαρίδες
1 ποτήρι κρασιού αγουρίδας ή 1 ποτήρι χυμό λεμονιού και 1/2 λευκού κρασιού
1/2 κ.γλ. σπόροι μάραθου
1 ξινόμηλο σε μικρούς κύβους
3 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. μαυροκούκι
λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες:
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες.
2. Όταν είναι μισοέτοιμες, προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και μετά το μήλο.
3. Σχεδόν αμέσως σβήνουμε τις γαρίδες με το χυμό. Aφήνουμε να πιουν λίγα υγρά και προσθέτουμε το μέλι.
4. Όταν δέσει ή σάλτσα σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι).
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: