BACK

Καλαμαράκια στη σχάρα με φέτα

Ένας μεζές από την Αλόννησο και το όμορφο εστιατόριο της Μάγδας Αναγνώστου "Ελαιώνας" στην υπέροχη παραλία του Λεφτού Γιαλού.

Για να συμπληρώσουμε το τραπέζι ιδανικά χρειαζόμαστε πράσινη σαλάτα ή με λαδερά φρέσκα φασολάκια ή μπάμιες.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.4 (5 votes)

Συστατικά:

4 καλαμαράκια, συνολικού βάρους 900 γρ περίπου
4-8 μακρόστενα κομμάτια τυρί φέτα, ένα δάχτυλο περίπου μακριά
90 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3-4 φύλλα φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένα
αλάτι & πιπέρι
φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, χωρίς όμως να τ’ ανοίξουμε στη μέση.
  • Τα πλένουμε προσεκτικά, μέσα κι έξω, κι αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

1. Βάζουμε τα καλαμαράκια μαζί με τα πλοκάμια τους σ’ ένα ρηχό πιάτο, σε μία μόνο στρώση, και τοποθετούμε ανάμεσα τα κομμάτια του τυριού.

2. Για να φτιάξουμε τη μαρινάρα, ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το λάδι, το σκόρδο και τη μαντζουράνα, τα χτυπάμε όλα μαζί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

3. Περιχύνουμε τα καλαμάρια, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες, γυρίζοντας μία φορά.

4. Βάζουμε σε κάθε καλαμάρι 1-2 κομμάτια τυρί και μερικά κομματάκια από τα φύλλα της μαντζουράνας και τοποθετούμε τα καλαμάρια σε μια σχάρα που την έχουμε αλείψει με λάδι, ή σ’ ένα δίσκο. Περνάμε τα πλοκάμια σε σουβλάκια.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία ή ετοιμάζουμε τα κάρβουνα.

5. Ψήνουμε τα γεμιστά καλαμάρια για 6 περίπου λεπτά και μετά γυρίζουμε προσεκτικά.

6. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα και μετά ψήνουμε και τα σουβλάκια με τα πλοκάμια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να καψαλιστούν ελαφρά.

Σερβίρουμε γαρνίροντας γύρω γύρω με τις φέτες λεμονιού, για όποιον θέλει να προσθέσει λεμόνι.