Παντζάρια με γιαούρτι
Δημοσιέυτηκε: Sun, 03/11/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 01/05/2018 - 12:50
Τα παντζάρια είναι από τα πιο πολυσυζητημένα ζαρζαβατικά ανά τα χρόνια. Συνδυάζονται τέλεια με το γιαούρτι, ενώ και το πορτοκάλι δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα στη συνταγή. Αν θέλετε αντί να βράσετε τα παντζάρια, μπορείτε να τα τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο και να τα ψήσετε στο φούρνο για 20-40 λεπτά.
Συστατικά:
1 κιλό παντζάρια
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
μερικά φύλλα μαντζουράνα
μερικά φύλλα βασιλικός
λίγο ξύδι
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού περασμένο για λίγο από το φούρνο
1/4 φλ. χυμός πορτοκάλι
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
1. Βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό.
2. Αφού κρυώσουν τα τοποθετούμε
3. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά
4. Περιχύνουμε, χωρίς να καλύπτουμε πλήρως με τη σάλτσα τα παντζάρια.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: