Κοτόπουλο πανέ με σάλτσα πορτοκάλι και φέτας
Νόστιμο φιλέτο με αρωματική συνοδευτική σάλτσα που του ταιριάζει πολύ. Αν θέλετε μπορείτε μαζί με τα αμύγδαλα να έχετε νιφάδες βρώμης ή καλαμποκιού που θα κάνουν το πανάρισμα ακόμα πιο τραγανό! Στα παιδιά θα αρέσει πολύ το κοτόπουλο με συνοδευτικό πατάτες τηγανητές!
Συστατικά:
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
200 γρ. αμυγδαλόψιχα (χωρίς φλούδες) τριμμένη πολύ ψιλά
2 αβγά χτυπημένα
αλεύρι, αλάτι και πιπέρι
100 γρ. φέτα
χυμό από 2 πορτοκάλια
100 ml ελαιόλαδο
30 ml ξίδι μπαλσάμικο
Οδηγίες:
1. Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος ώστε να λεπτύνουν και στη συνέχεια σε μικρότερα κομμάτια.
2. Αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε από το αλεύρι.
3. Τα βουτάμε στη συνέχεια από τα αβγά και τέλος από την αμυγδαλόψιχα.
4. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και στραγγίζουμε το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί.
5. Για την σάλτσα χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη φέτα και λίγο αλάτι μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με τη σάλτσα σε θερμοκρασία δωματίου.