Φιλέτο ψαριού σε σάλτσα καρύδι
Συστατικά:
6 μεγάλα φιλέτα ψαριού, κατά προτίμηση κυπρίνος
2 χτυπημένα αυγά
1 1/2 φλ. τρίμμα από άζυμο ψωμί (matzo)
1/2 φλ. ξίδι
1/2 φλ. νερό
1 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
1. Αλατοπιπερώνουμε το τρίμμα και το απλώνουμε σε ένα πιάτο. Βουτάμε τα φιλέτα στα αυγά, που έχουμε χτυπήσει, και μετά τα αλευρώνουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βάζουμε τα φιλέτα να ροδίσουν. Έπειτα, τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί υγείας να στραγγίξουν.
2. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ξίδι, το νερό μαζί το λάδι και το υπόλοιπο τρίμμα. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια αραιή σάλτσα.
3. Βάζουμε τα φιλέτα στη σάλτσα, τα σκεπάζουμε με τα καπάκια και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
4. Όταν πια είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε από πάνω όσα καρύδια θέλουμε.