BACK

Ρολάκια σολομού με τυρί κρέμα

Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό με καταπληκτική γεύση και όμορφα αρώματα που θα εντυπωσιάσει! Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε καλά ακονισμένα και κοφτερά μαχαίρια ώστε να μη διαλύσετε τα φιλέτα σολομού κόβοντάς τα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (5 votes)

Συστατικά:

300 γρ. φιλέτα καπνιστού σολομού κομμένα σε 12 λωρίδες
300 γρ. τυρί κρέμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
60 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.σ.  χυμό λεμονιού
4 κ.σ. σησαμέλαιο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
σαλάτα ψιλοκομμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα 2/3 από τον άνηθο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

2. Παίρνουμε ένα φιλέτο σολομού, βάζουμε στην άκρη του μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα τυριού και το τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο σολομός και το τυρί.

3. Μοιράζουμε στα πιάτα τη σαλάτα και από πάνω τοποθετούμε 2-3 ρολά.

4. Σκορπίζουμε τα καρύδια και τον υπόλοιπο άνηθο.

5. Χτυπάμε το σησαμέλαιο με το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε τα ρολά σολομού.
 

Tips

Ζητείστε από το κοντινο σας deli να σας φρεσκοκόψει τον σολομό σε λεπτές φέτες.