Τηγανητό μπαρμπούνι σερβιρισμένο σε σαλάτα με φρέσκια κολοκύθα
Gourmet μπαρμπουνάκι τηγανιτό με νόστιμη, μυρωδάτη και τραγανή κρούστα από πατάτα.
Οι δύο αμετανόητες αγάπες τηγανιτά ψάρια και πατάτες σε ένα πιάτο!
Και μάλιστα σερβιρισμένο σε σαλάτα από κολοκύθα.
Συστατικά:
1 κιλό μπαρμπούνια
3 μεγάλες πατάτες
80 γρ. κόρνφλαουρ
1 πρέζα φασκόμηλο
αλάτι & πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας
200 γρ. σάρκα καθαρισμένης κολοκύθας
60 γρ. παλαιά Κρητική γραβιέρα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 ματσάκι μέντα
1 πρασουλίδα
80γρ. ελαιόλαδο και επιπλέον για τηγάνισμα
χυμό 1 λεμονιού
κύμινο
Οδηγίες:
1. Χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο, κόβουμε την κολοκύθα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Κόβουμε το τυρί με τον ίδιο τρόπο. Βάζουμε στο γκροιλ του φούρνου την κόκκινη πιπεριά να μαυρίσει εξωτερικά. Ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε.
2. Κόβουμε τη μέντα και την πρασουλίδα και ανακατεύουμε με την κολοκύθα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε το μείγμα στην άκρη.
3. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες στην τραχιά πλευρά ενός τρίφτη χειρός.
4. Τις ανακατεύουμε με το κόρνφλαουρ, το φασκόμηλο, το αλάτι και το πιπέρι
5. Πιέζουμε μια μικρή χούφτα στη σαρκώδη πλευρά κάθε φιλέτου ψαριού μέχρι να κολλήσουν οι πατάτες στο ψάρι.
6. Τηγανίζουμε ελαφρώς το φιλέτο ψαριού, με την πλευρά όπου είναι η πατάτα προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσει. Γυρίζουμε για να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε ζεστό πάνω στην ωμή σαλάτα από κολοκύθα.
Συνταγή από τον Μπαξεβάνη Γιάννη