BACK

Χοιρινό με σέλινο

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.5 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό χοιρινό
150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
1 1/2 κιλό σέλινο, κοτσάνια και φύλλα
αλάτι και πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 κρόκους αυγών 
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ

Οδηγίες:

Πλένουμε το σέλινο προσεκτικά, απομακρύνοντας τυχόν υπολείμματα χώματος και αφαιρώντας όλες τις ίνες. Κόβουμε το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια και βράζουμε τα πιο χοντρά κοτσάνια για 5 περίπου λεπτά.  Στραγγίζουμε.


Ροδίζουμε γύρω γύρω το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το μισό λάδι. Βάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ξανθαίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό κρασί και ανακατεύουμε με μια ξύλινο κουτάλι, ξαναβάζουμε το κρέας, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε το φαγάκι  να σιγοβράσει, σε σκεπασμένη κατσαρόλα, για μισή περίπου ώρα. Διορθώνουμε το αλάτι. 

Προσθέτουμε όλο το σέλινο και το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλη μία ώρα ή μέχρι το κρέας και το σέλινο να μαλακώσουν.

Χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού. Παίρνουμε το ζουμάκι  από την κατσαρόλα και το ανακατεύουμε με το κορν φλάουερ χτυπώντας με σύρμα, και το σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Παίρνουμε με την κουτάλα λίγο ζεστό ζουμί και το ενώνουμε με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το αυγολέμονο. Στο τέλος αφού βγάλουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στο κρέας, αναδεύουμε να απλωθεί παντού, και σε 2 λεπτά σερβίρουμε.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: