Αρωματικό χταπόδι με κονιάκ
Το χταπόδι με τα χίλια αρώματα! Όλων των ειδών τα μπαχάρια και το άρωμα του βουτύρου και του κονιάκ στο χταποδάκι σας! Ένα gourmet πιάτο θαλασσινών, που μπορείτε φυσικά να φτιάξετε με ελαιόλαδο για τισ νηστίσιμες ημέρες!
Συστατικά:
1 κιλό χταπόδι
1 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ. γλ. τζίντζερ
1 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
1 κ. γλ. μπαχάρι
1 κ. γλ. κύμινο
λίγο μοσχοκάρυδο και κανέλλα τριμμένη
1 κ. πράσινο πιπέρι
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.γλ. . θυμάρι
1 κ.γλ. . μαντζουράνα
1 κ.γλ. δεντρολίβανο
3 κ.σ.. βούτυρο
3 κ.σ. κονιάκ
Οδηγίες:
1. Σε μια μικρή γάστρα τοποθετούμε το χταπόδι και πασπαλίζουμε με όλα τα υλικά όπως αναφέρονται.
2. Προσθέτουμε από πάνω το βούτυρο και το κονιάκ και ψήνουμε για 60-90 λεπτά , ώστε να μείνει με ελάχιστη σάλτσα, πηχτή και παχύρρευστη.
Αν έχει στεγνώσει εντελώς το καταβρέχετε, αφού το βγάλετε από τον φούρνο, με λίγο κονιάκ, ξύνοντας το σκεύος.