Πένες με ντομάτες, κολοκυθάκια, μοτσαρέλα και μυρωδικά
Από τις πιο νόστιμες χορταστικές σαλάτες οι πέννες με ντομάτα μοτσαρέλλα τρώγεται και σαν κυρίως μεσημεριανό γεύμα.
Συστατικά:
250 γρ. πένες ή άλλο κοφτό ζυμαρικό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους των 2-3 εκ.
200 γρ. ντομάτες τσέρι κομμένες στη μέση
200 γρ κολοκιθάκια κομμένα λεπτά
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη με ένα μαχαίρι, αλλά ολόκληρη (ξεφλουδισμένη)
βασιλικός ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
Οδηγίες:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Να είναι «al dente» και όχι λαπάς! Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Τα κρατάμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.
Ρίχνουμε το σκόρδο στο λάδι και το φέρνουμε 2-3 βόλτες για να δώσουμε γεύση στο ελαιόλαδο.
Το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια στο τηγάνι και τα σοτάρουμε ελάχιστα, ίσα-ίσα για να φύγουν τα πολλά ζουμιά τους.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε στο τηγάνι και ρίχνουμε τους κύβους τυριού.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό.