Ψωμί ψημένο σε μείγμα γάλακτος και τυριών
Εύκολη και γευστική λιχουδιά που θυμίζει ατομικό σουφλέ τυριών. Μπορεί να φτιαχτεί με οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας και αρωματικά που επιλέγουμε. Τέλειο συνοδευτικό μια καθημερινής βραδιάς ηρεμίας και ξεκούρασης μπροστά την τηλεόραση...
Συστατικά:
6-8 φέτες ψωμί
3-4 αβγά
1/2 κιλό φέτα
1/2 κιλό γάλα
πιπέρι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C
1. Κόβουμε 6-8 φέτες ψωμί λίγο πιο παχιές από το συνηθισμένο.
2. Αναμειγνύουμε λευκό τυρί φέτα με λίγο γάλα και λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στις φέτες το ψωμί. Ενώνουμε τις φέτες ανά δύο σαν να φτιάχνουμε σάντουιτς και τις βάζουμε σε σκεύος κατάλληλο για το φούρνο.
4. Χτυπάμε 3-4 αβγά, προσθέτοντας μισό κιλό γάλα και αλατοπίπερο.
5. Περιχύνουμε με το μείγμα τις φέτες το ψωμί στο πάνω μέρος τους. Τις αφήνουμε να ποτίσουν καλά, για μισή ώρα περίπου.
6. Βάζουμε τις φέτες στο φούρνο και τις ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν στο πάνω μέρος.
7. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις σερβίρουμε.