Σούπα λαχανικών - Τουρκικό μπορστ
Δημοσιέυτηκε: Mon, 09/01/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:26
Ένας πλούσιος συνδυασμός λαχανικών από την Τουρκία.
Συστατικά:
2 κρεμμύδια κομμένα
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
500γρ. παντζάρια κομμένα
2 φλ. λάχανο ψιλοκομμένο
2 κοτσάνια σέλινο κομμένο
2 μέτριες πατάτες σε κύβους
1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά
2 lt νερο ή ζωμό λαχανικών
250γρ. ντομάτες κομμένες
αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γλ. σπόρια άνηθου, κοπανισμένα
χυμός από 1 λεμόνι
3 κ.σ. φρέσκο άνηθο
1 φλ. γιαούρτι
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά.
Ποσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τους σπόρους άνηθου, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 60 λεπτά.
Βγάζουμε 2 φλιτζάνια περιεχόμενο από την κατσαρόλα και πολτοποιούμε σε μπλέντερ.
Μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με μια κουταλιά γιαούρτι.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: