Κατσίκι με αγκινάρες και ντομάτα
Δημοσιέυτηκε: Wed, 02/15/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 03/30/2017 - 18:06
Στην Πελοπόννησο και ειδικά στο χωριό της Άριας είναι πολύ συνηθισμένος συνδυασμός οι αγκινάρες με την ντομάτα.
Συστατικά:
1 κιλό κατσίκι, κομμένο σε μερίδες
12 αγκινάρες μέτριες καθαρισμένες
1 μάτσο κρεμμύδι φρέσκο
1 μάτσο άνηθο
1 κ.σ.τοματοπελτέ
2 φρέσκες ντομάτες
Οδηγίες:
1. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας.
2. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνιθο, τον ντοματοπελτέ, τις φρέσκιες ντομάτες και 4 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα.
3. Στα τελευταία 30 λεπτά προσθέτουμε τις αγκινάρες.
4. Aλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
Tips
Μπορείτε βέβαια να βάλετε και αρνάκι αν το θέλετε.