BACK

Κρέμα με Σοκολάτα και Βανίλια

Ένα κλασσικό γλυκό με σίγουρη επιτυχία!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

400 γρ. γάλα
100 ml Κρέμα γάλακτος  πλήρης
6 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα  70% κακάο, τεμαχισμένη
σε μικρά κομμάτια
1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στα 2

Οδηγίες:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ρίχνουμε τη ζάχαρη μέσα στους κρόκους και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα σ’ αυτό λίγο από το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε.

Ομογενοποιούμε τα δύο μείγματα. Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85º C, (πάνω απ’ αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει» γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας αδειάζοντάς το τελείως με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός.

Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία ανακατεύοντας και γεμίζουμε 6 κούπες του καφέ.

 

Διατηρούμε στο ψυγείο.

 

 

Tips

Διαλέξτε την καλύτερη σοκολάτα της αγοράς που δεν είναι άλλη από την Valrhona
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: