Κρέμα με Σοκολάτα και Βανίλια
Ένα κλασσικό γλυκό με σίγουρη επιτυχία!
Συστατικά:
400 γρ. γάλα
100 ml Κρέμα γάλακτος πλήρης
6 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, τεμαχισμένη
σε μικρά κομμάτια
1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στα 2
Οδηγίες:
Ομογενοποιούμε τα δύο μείγματα. Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85º C, (πάνω απ’ αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει» γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας αδειάζοντάς το τελείως με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία ανακατεύοντας και γεμίζουμε 6 κούπες του καφέ.
Διατηρούμε στο ψυγείο.