Αρνί Κυδωνάτο
Δημοσιέυτηκε: Thu, 01/12/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:23
Εξαιρετικό χειμωνιάτικο φαγητό που συνυδάζει το κρέας με τα αρώματα και τις γεύσεις των υπέροχων αυτών φρούτων. Τα κυδώνι ταιριάζουν πολύ με την κανέλα και δίνουν μια πολύ ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό σας. Το πιάτο συνοδεύεται εξαιρετικά με ένα Ξινόμαυρο.
Συστατικά:
1 κιλό αρνίσια σπάλα κομμένη σε μερίδες
4 κυδώνια
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ζάχαρη
Οδηγίες:
1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα πλένουμε.
2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο.
3. Προσθέτουμε το κρέας και το ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει.
4. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κυδώνια, 1 κουταλιά βούτυρο, 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και ζάχαρη.
5. Ψήνουμε το κυδωνάτο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 100 λεπτά.
Tips
Μπορείτε να βάλετε και χοιρινά παϊδάκια