Σουφλέ πράσο
Δημοσιέυτηκε: Sat, 03/10/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 10/08/2015 - 11:17
Αυτό το σουφλέ είναι πεντανόστιμο και πολύ εύκολο και μπορείτε να το προσαρμόσετε στις προτιμήσεις και τη γεύση σας, με κίτρινα ή πιο αλμυρά τυριά προσθέτοντας αλλαντικά όπως μπέικον ή σαλάμι.
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
1. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες
2. Τα ζεματίζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μέσα σε 2-3 δάχτυλα νερό που βράζει.
3. Όταν πιουν το νερό σωτάρουμε τα πράσα στο βούτυρο και προσθέτουμε το ζαμπόν, τη γραβιέρα, και έμενταλ, τα αυγά καλά χτυπημένα και στο τέλος αλάτι και πιπέρι.
4. Σε βουτυρωμένο μακρόστενο πυρέξ στρώνουμε τη σφολιάτα να περισσεύει λίγο.
5. Ρίχνουμε τη γέμιση και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος.
6. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Tips
Είναι ιδανικό και για τα παιδιά που έτσι θα φάνε το πράσο πολύ ευχάριστα!
Προέλευση:
Κατηγορία:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: