BACK

Μπαρμπούνια τηγανητά σε σάλτσα πορτοκάλι, τζίντζερ και κόλιανδρο

Τα μπαρμπούνια με σάλτσα πορτοκάλι τζίντζερ και κόλιντρο θα σας ενθουσιάσουν με την διαφορετικότητα της γεύσης τους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

8 μπαρμπούνια
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
1 κ.γλ.. κύμινο
1 κ.σ. φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
διάφορα λαχανικά για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Ο χυμός του πορτοκαλιού ταιριάζει γάντι με τα μπαρμπουνάκια σας, μην έχετε καμία αμφιβολία.

Το τζίντζερ από την άλλη δίνει το λεμονο-τόνο που μόνο αυτό ξέρει!

Είναι μια ωραία συνταγή για ένα κυριακάτικο τραπέζι αλλιώτικο απ' τα άλλα, χωρίς κρέατα και πίτες.

Γενικά ο χυμός των εσπεριδοειδών πήζει τις σάλτσες χωρίς την βοήθεια αλευριού η άλλου αμύλου.

Η σάλτσα της συνταγής μας θέλει 5 λεπτά βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

 

 

Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα με τον χυμό πορτοκαλιού, το κύμινο, το τζίντζερ, τον κολίανδρο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια και τα μαρινάρουμε για 2 ώρες και τα στραγγίζουμε

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο τα ψάρια.

Όταν ψήσουμε ολα τα φιλετάκια του ψαριού ρίχνουμε στο τηγάνι τη μαρινάδα και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.

Σερβίρουμε τα φιλέτα του ψαριού πάνω σε λαχανικά της αρεσκείας μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Γαρνίρουμε με φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου.