Οι νοστιμότερες πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο και σκόρδο
Οι πατάτες φούρνου το αγαπημένο φαγητό όλων τώρα θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμες με απλά κόλπα και αγαπημένα μυρωδικά.
Συστατικά:
1,5 κιλά πατάτες για φούρνο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. μηλόξιδο
4 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
την φλούδα από ένα μανταρίνι
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Ήρθαν οι γιορτές ή έχετε καλεσμένους για το Κυριακάτικο τραπέζι σας ?
Η πατάτα φούρνου είναι το Α και το Ω για ένα πετυχημένο τραπέζι.
Την θέλουμε πάντα τραγανή απ΄ έξω και ζουμερή μέσα με γεύση και άποψη.
Σήμερα θα φτιάξουμε τις καλύτερες πατάτες που θα έχετε ψήσει στον φούρνο και όλα τα βλέμματα θα πέσουν απάνω σας με την πρώτη δαγκωματιά.
Ετοιμαστείτε λοιπόν και όλο το χειροκρότημα θα είναι δικό σας!
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες και αν θέλουμε τις καθαρίζουμε ή τις αφήνουμε με την φλούδα.
Κόβουμε τις μεγάλες έτσι ώστε να έχουν όλες το ίδιο περίπου μέγεθος.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε για δέκα λεπτά τις πατάτες.
Μέσα στο πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το βούτυρο, τα σκόρδα, το δενδρολίβανο και τις φλούδες από το μανταρίνι.
Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε και πιέζουμε τις πατάτες με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι να σκάσουν ελαφρά.
Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα δέκα πέντε λεπτά.
Ελέγχουμε αν ξεροψήθηκαν καλά και τις βγάζουμε.
Σερβίρουμε σε μία πιατέλα διακοσμώντας με ένα κλαράκι δενδρολίβανο.