BACK

Πράσινη βασιλόπιτα με καρότο

Η νέα χρονιά πλησιάζει και η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέας του Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!,  ετοίμασε μία πρωτότυπη συνταγή για μία «πράσινη» βασιλόπιτα με καρότο, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (6 votes)

Συστατικά:

500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου  
180 γρ. καστανή ζάχαρη (μαλακιά)
180 γρ. λευκή ζάχαρη     
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης    
3 αυγά
120 γρ. γάλα      
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. κονιάκ      
100 γρ. αμύγδαλα μέτρια κομμένα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι     
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες      
1 κ. γλ. κανέλα
150 γρ. καρότα τριμμένα

Οδηγίες:

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την λευκή και την καστανή ζάχαρη.
• Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
• Ρίχνουμε (ένα ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν) το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το γάλα, το αλεύρι ολικής άλεσης, τον χυμό πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.
• Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και την κανέλα.
• Ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα τριμμένα καρότα.
• Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταξί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 50 – 60 λεπτά στους 170 βαθμούς.

 

Μία συνταγή από την συγγραφέα του βιβλίου "Μαμά δεν τρώω πράσινα"  Θέμις Καρδιολάκα