Ελληνικά αυγά Benedict με παστωμένο χοιρινό και κριθαρένια κουλούρια
Δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε και εμείς μια συνταγή με αυγά Benedict!
Συστατικά:
1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο παστωμένο χοιρινό, κατά προτίμηση σύγκλινο Πελοποννήσου
2 κουταλάκια ξύδι από λευκό κρασί
4 μεγάλα αυγά
2 Κρητικά κριθαρένια κουλούρια
σάλτσα Hollandaise ή 2/3 κούπα στραγγιστό γιαούρτι με 3 κουταλάκια ελαιόλαδο και 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το χοιρινό για μερικά λεπτά. Αφήστε το στην άκρη. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και προσθέστε το ξύδι. Σπάστε κάθε αυγό ξεχωριστά μέσα σε ένα μικρό φλιτζάνι προσέχοντας να μην σπάσετε τον κρόκο. Ρίξτε τα αυγά ένα-ένα στο νερό που βράζει και αφήστε τα για 3-5 λεπτά. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα στην άκρη. Αφαιρέσετε τις ακανόνιστες άκρες. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 3 αυγά. Βρέξτε τα κουλούρια και τοποθετήστε τα σε πιατέλα. Βάλτε μια κουταλιά χοιρινό πάνω σε κάθε κουλούρι και προσθέστε λίγη Hollandaise ή λίγο μείγμα γιαουρτιού. Τοποθετήστε ένα αυγό από πάνω και σερβίρετε.