BACK

Εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, που μπορούν να φτιάξουν όλοι. Δοκιμάστε τη σαν ορεκτικό σε ένα γεύμα ή ως κυρίως στο καθημερινό σας τραπέζι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (4 votes)

Συστατικά:

1/2 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. βούτυρο
500γρ. σπανάκι
1 φλ. φέτα
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή -ακόμα καλύτερα- πλιγούρι
3 αβγά
1/4 κ.γλ.  πιπέρι
3 κ.σ.  τριμμένη παρμεζάνα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι σε σκόνη

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C

1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.

2. Απλώνουμε σε ένα γυάλινο σκεύος που έχουμε περάσει με μαγειρικό λίπος το σπανάκι και τη φέτα.

3. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.

4. Τα αδειάζουμε στη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.