BACK

Γίγαντες στην κατσαρόλα με φασκόμηλο

Διαφορετικοί γίγαντες χωρίς ντομάτα που μπορούν να σερβιριστούν ως σαλάτα ή και ως αρωματικό ορεκτικό σε τραπέζι! Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο λεμόνι στο σερβίρισμα που ταιριάζει πολύ!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (5 votes)

Συστατικά:

500 γρ. φασόλια γίγαντες
6 φλ. κρύο νερό
1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1½ κ.σ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, κοπανισμένο

Οδηγίες:

1. Βάζουμε τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ​. ΣτραγγίζουμεΒάζουμε τα φασόλια να βράσουν σε δυνατή φωτιά με άφθονο νερόλίγο  ελαιόλαδο, το φασκόμηλο και το σκόρδο.

2. Αφού πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στη μεσαία ένδειξη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 60 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

3. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

4. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα φασόλια σε ένα μπολ. Τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα γαρνίρουμε με φρέσκο φασκόμηλο.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: