Κατσικάκι με αμπελοβλάσταρα
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 04/15/2015 - 09:35
Αν έχετε κάποιον που έχει αμπέλι, μπορείτε να κάνετε αυτη τη συνταγή και θα μας μνημονεύετε για καιρό.
Συστατικά:
1 1/2 κιλό κατσικάκι από μπούτι ή σπάλα
1 1/2 κιλό αμπελοβλάσταρα (η κορυφή περίπου 10 εκατοστά από την άκρη)
μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
άνηθο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι μαύρο
Οδηγίες:
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε.
Πλένουμε τα αμπελοβλάσταρα (ή τα αμπελόφυλλα), τον άνηθο, το πιπέρι και προσθέτουμε στο κρέας. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με λίγο νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για τρία τέταρτα περίπου.
Tips
Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα τρυφερά αμπελόφυλλα, αν δεν βρείτε αμπελοβλάσταρα.
Κατηγορία:
Πιάτο:
Εποχή: