Πατατοσαλάτα στο φούρνο με μαύρες ελιές
Δημοσιέυτηκε: Thu, 03/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 07/08/2013 - 14:51
Τέλειο ελαφρύ πιάτο για μεζέ με ούζο ή και ως ελαφρύ κυρίως ειδικά για τις ζεστές καλοκαινιρνές μέρες!
Συστατικά:
3 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα τους
3 μεγάλα κρεμμύδια, ολόκληραμε τη φλούδα τους
20 μαύρες ελιές
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λεμόνι ή ξίδι (κατ επιλογή)
αλάτι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C
1. Τυλίγουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μαζί σε αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε καλά.
2. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν για 45 λεπτά περίπου.
3. Αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους.
5. Βάζουμε σε μεγάλο ανοιχτό μπολ σερβιρίσματος. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τις ελιές.
6. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι (ή ξίδι αν προτιμάμε).
Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: