Ρεβύθια με λουκάνικα και πιπεριές
Σπιρτόζικο και λαχταριστό σας υπόσχεται γκουρμέ γεύσεις με φθηνά υλικά.
Συστατικά:
2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβύθια
2 χωριάτικα λουκάνικα
6 φέτες μπέικον
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
γρ. σαφράν σκόνη
κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
Οδηγίες:
Κόβουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες και τα σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά και ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις ντομάτες, το σαφράν, το καγιέν και τα ρεβύθια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 50 λεπτά περίπου.
Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το πιάτο κρύο ή ζεστό.