Στραπατσάδα, αυγά με ντομάτες
Δημοσιέυτηκε: Wed, 04/11/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 01/05/2018 - 12:49
Από τα κλασικά μεζεδάκια τα καλοκαίρια στην Ελλάδα.
Μια καλή στραπατσάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη ειδικά γιά το καλύτερο ελληνικό πρωινό!
Συστατικά:
7 μέτριες ντομάτες ώριμες
8 αυγά
200 γρ. φέτα
λίγη ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
1 κλωναράκι βασιλικό
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες ή τις ψιλοκόβουμε στο χέρι.
Σε ένα σχετικά βαθύ τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες με τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μειωθούν τα υγρά της ντομάτας.
Ρίχνουμε το λάδι, το τυρί και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να δούμε πως έχουν ψηθεί καλά τα αυγά.
Σερβίρουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
Tips
Στην Κίμωλο τη φτιάχνουν με κρεμμύδι και κάππαρη και τη σερβίρουν με ένα κομμάτι μανούρι.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: