Τάρτα με μήλο και τυρί
Δημοσιέυτηκε: Wed, 04/28/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 10/03/2014 - 12:46
Μία τάρτα που μπορεί να σερβιριστεί στο τέλος ενός δείπνου αλλά και στην αρχή σαν ορεκτικό.
Συστατικά:
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλα ώριμα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γρ τυρί έμενταλ
1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη
Οδηγίες:
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε σιγά σιγά νερό, μέχρι να σχηματίσετε ένα ζυμάρι που δεν κολλάει. Απλώνετε το ζυμάρι σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και το ψήνετε για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Απλώνετε στο ζυμάρι τα μήλα, το τυρί και το βασιλικό. Γυρίζετε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και ψήνετε για 5 λεπτά, αφού σκεπάσετε το τηγάνι με ένα αλουμινόχαρτο, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Tips
Μπορείτε να βάλετε για 1 λεπτό σε δυνατό γκριλ ώστε να ροδίσει και το τυρί. Προτού σερβίρετε, πασπαλίζετε με λίγο ζάχαρη άχνη.