Τάρτα με σύκα
Καλοκαιρινή ή και Σεπτεμβριάτικη τάρτα ανάλογα με τα σύκα που θα βρείτε όλο γύκα και άρωμα! Από το βιβλίο «Δημιουργώντας με φρούτα», της Ντίνας Νικολάου
Συστατικά:
μία δόση ζύμη σαμπλέ
10 γρ. ώριμα σύκα, όχι πολύ μαλακά
20 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. μέλι
Για την κρέμα αμυγδάλου:
80 γρ. πούδρα αμυγδάλου
50 γρ. ζάχαρη
1 ½ κ.γλ. βανίλια
40 γρ. βούτυρο
1 ολόκληρο αβγό
1 κ.γλ. του γλυκού λικέρ αμυγδάλου
καβουρδισμένα αμύγδαλα για διακόσμηση
Οδηγίες:
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 60 λεπτά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210° C.
1. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ την πούδρα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο (μαλακό), μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Προσθέτουμε το άλλο αβγό και το λικέρ αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3. Τοποθετούμε το φύλλο ζύμης σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και τρυπάμε τον πάτο της τάρτας.
4. Στρώνουμε πάνω της την κρέμα αμυγδάλου. Κόβουμε τα σύκα (πλυμένα και στεγνά) σε 3-4 φέτες και τις στολίζουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα αμυγδάλου.
5. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.