BACK

Καντίν μπουντού κιοφτέ

Μια συνταγή από το υπέροχο βιβλίο "Τουρκία- Εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου" των εκδόσεων Καστανιώτη 
Στο βιβλίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά την συνταγή με φωτογραφίες βήμα βήμα. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (4 votes)

Συστατικά:

500 γρ. κιμά αρνίσιο (από μπούτι)
100 γρ. ρύζι
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 κρεμμύδι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
πιπέρι
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε 5 λεπτά με λίγο λάδι στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τον μισό κιμά και τσιγαρίζουμε καλά για 10 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε και αφού κρυώσει το προσθέτουμε μαζί με τον ωμό κιμά στο μείγμα μας του τσιγαρισμένου κιμά.
Προσθέτουμε το μαιντανό, την γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
Φτιάχνουμε μπιφτεκάκια μακρουλά και επίπεδα (σαν σουτζουκάκια πιεσμένα) και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά. Βάζουμε στο τηγάνι μας λάδι και το αφήνυμε να κάψει (όχι πάρα πολύ).
Αλευρώνουμε ένα ένα μπιφτεκάκι και μετά το βουτάμε στο αυγό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρονται κρύα ή ζεστά.

Tips

Η γραβιέρα που προσθέτουμε κάνει τους κεφτέδες πιο μαλακούς.