Παγωτό – Gelato – Ice-cream
Παγωτό – Gelato – Ice-cream σε όποια γλώσσα και να το προφέρεις η απόλαυση είναι ίδια για τους μικρούς αλλά και για τους μεγαλύτερους.
Συστατικά:
1 κουτί φυτική κρέμα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
3 βανίλιες
(4 κουταλιές της σούπας νεσκαφέ για το μαμαδίστικο παγωτό μόκα )
Θα χρειαστείτε ένα μίξερ χειρός και ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι (θυμάμαι ακόμα το δικό μας αλουμινίου παραλληλόγραμμο με καπάκι)
Οδηγίες:
Από παιδί θυμάμαι που περιμέναμε το Πάσχα για να βγουν τα παγωτά στα ψυγεία που όλο τον χειμώνα σκεπασμένα και απρόσωπα περίμεναν να φθάσει η Άνοιξη για να γεμίσουν με ξιλάκια κρέμα και σοκολάτα.
Λίγο πριν λοιπόν από το Πάσχα όλες οι εταιρείες παγωτών έκαναν αγώνα δρόμου ποια θα έχει πρώτη τα παγωτά της στα ψυγεία και όλοι εμείς, πιτσιρικάδες τότε, δίναμε μεγάλη σημασία ποιο ψυγείο θα γεμίσει πρώτο.
Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν,εκατοντάδες γεύσεις σε περιμένουν από τον βαρύ χειμώνα σε πολυτελείς βιτρίνες με γεύσεις κλασσικές, περίεργες αλλά και πρωτότυπες.
Σαν παιδί είχα τρεις –τέσσερις επιλογές.
Τώρα χαζεύω με τις ώρες πίσω από τις γυαλιστερές βιτρίνες χωρίς να ξέρω τι να διαλέξω.
Στρατσιατέλα, βατόμουρο, καρπούζι, μπισκότο, ροδάκινο, σύκο-μέντα, σοκολάτα μπίτερ, βανίλια Μαδαγασκάρης και άλλα πολλά.
Αλλά η κλασσική σοκολάτα και η βανίλια θα είναι πάντα οι βασιλιάδες της απόλαυσης !!!
Το παγωτό όμως που είχαμε πάντα στο σπίτι φτιαγμένο από μαμαδίστικα χεράκια και παιδική βοήθεια (ξέρετε εσείς γλείφοντας και καθαρίζοντας μπολ και κουτάλια) ήταν παγωτό μόκα !
Ακόμα και σήμερα μετά από καμιά πενηνταριά χρόνια η γεύση του έχει αποτυπωθεί στις γευστικές μνήμες και προσπαθεί μάταια να βρει αντικαταστάτη.
Παρακάτω θα βρείτε την κλασσική μαμαδίστικη συνταγή που μπορείτε με φαντασία και διάφορα φρέσκα υλικά και ΟΧΙ με σκόνες να φτιάξετε με τα παιδιά σας το δικό σας παγωτό.
Προσθέστε σοκολάτα, κακάο, καφέ, βερίκοκα, γερμάδες, βύσσινο γλυκό, μαρμελάδα φράουλα, μπισκότα, ή αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.
Εκτέλεση
Βάζουμε στο ψυγείο τα 3 κουτάκια .
Μετά από 2 ώρες αδειάζουμε την φυτική κρέμα σε μεταλλικό δοχείο και χτυπάμε να αφρατέψει και να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Αδειάστε και τα 2 γάλατα και χτυπήστε για λίγη ώρα ακόμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Το βασικό παγωτό είναι έτοιμο.
Προσθέστε την γεύση που θέλετε δοκιμάζοντας κάθε φορά.
Αδειάστε το μείγμα στο μεταλλικό δοχείο σκεπάστε το και προσεκτικά να μην χυθεί τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
Κάθε τρεις ώρες το βγάζετε και το χτυπάτε ελαφρά να σπάσουν οι κρύσταλλοι.
Αυτό το κάνετε τρεις με τέσσερις φορές και το μαμαδίστικο παγωτό σας είναι έτοιμο.