Πέστροφα στο τηγάνι συνοδευόμενη με Sauvignon Καρυπίδης
Η πέστροφα Μεσολογγίου συνδυασμένη με το πιο αρωματικό Sauvignon του Ελληνικού αμπελώνα.
Συστατικά:
4-6 πέστροφες μέσου μεγέθους
4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 λεμόνια
60 γρ. βούτυρο
ένα μπουκετάκι μαϊντανό
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Αφού πλύνετε και καθαρίσετε από τα εντόσθια τις πέστροφες, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε στο ελαιόλαδο. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. Στρώστε τις πέστροφες σε μια πιατέλα. Απομακρύνετε το τηγάνι από την φωτιά και αφού αδειάσετε το ελαιόλαδο, προσθέστε το βούτυρο, το χυμό του ενός λεμονιού και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίξτε τη σάλτσα στις πέστροφες και προσθέστε το υπόλοιπο μαϊντανό και όσο λεμόνι περίσσεψε.
Συνοδεύστε το πιάτο αυτό με Sauvignon Καρυπίδης
Επιτραπέζιος, Βιολογικής καλλιέργειας
Χρώμα ανοιχτοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Αρωματικά κλειστό, δεν αποκαλύπτεται αμέσως, μεταγγίστε και αφήστε το κρασί να αναπνεύσει για 15 λεπτά. Οι πρώτες αποκαλύψεις είναι γήινες νότες και διακριτικό δρύινο βαρέλι, στη συνέχεια το άρωμα αναπτύσσεται και αφήνει να φανούν νότες ανθόμελου. Στο στόμα η οξύτητα του χαρίζει νεύρο και νότες βαρελιού στο τελείωμα (άρωμα στόματος). Πίνεται δροσερό στους 10 - 12 οC