BACK

Βελουτέ καρότου με πορτοκάλι και μαραθόριζα

Το καρότο αγαπά πολύ τις όξινες γεύσεις. Μαζί με το πορτοκάλι δημιουργεί μια ιδιαίτερη και λεπτή γεύση που συμπληρώνεται τέλεια από τη μαραθόριζα. Επιλέξτε πιο μικρά καρότα που συνήθως είναι όχι μόνο πιο τρυφερά αλλά και πιο γλυκά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Συστατικά:

350 γρ. καρότα τριμμένα
1 βολβός μαραθόριζας (φινόκιο) καθαρισμένος και κομμένος σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
χυμό από 2 πορτοκάλια (150 ml), χωρίς κομματάκια
50 ml λευκό ξηρό κρασί
50 γρ. βούτυρο
50 ml  Κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να αφρίζει σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να μαλακώσει λίγο.

2. Προσθέτουμε το καρότο και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.

3. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με περίπου 1-1,5 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, περίπου 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε καλά.

4. Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκάλι. Εάν επιθυμούμε μια πολύ λεπτόρρευστη υφή θα χρειαστεί να περάσουμε τη σούπα από σουρωτήρι με λεπτή σίτα.

Μέχρι αυτό το σημείο η σούπα μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγουμένη και να φυλαχτεί στο ψυγείο για μία έως δύο ημέρες.

5. Για να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε τη σούπα και πριν πάρει βράση ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Αφήνουμε να κοχλάσει μια δυο φορές και αποσύρετε από τη φωτιά.

6. Συνοδεύουμε τη σούπα με λίγη έξτρα κρέμα γάλατος και αστεροειδή γλυκάνισο.

 

Tips

Χρησιμοποιείστε κράμα γάλακτος light για λιγότερες θερμίδες.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: