Τσιζκέικ με Amaretto
Συστατικά:
- 70 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 100 γρ. μπισκότα amaretti ή digestive, σκόνη (στο μπλέντερ)
- 3 κρόκοι αβγού
- 90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη (στο μπλέντερ)
- 50 ml λικέρ amaretto
- 200 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 4 φύλλα ζελατίνας (5 γρ.)
Για το σερβίρισμα
- σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
- καβουρντισμένο φιλέ αμυγδάλου
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αμύγδαλο και τα μπισκότα.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μπεν μαρί χτυπάμε καλά με σύρμα τους κρόκους αβγού, τη ζάχαρη, το Amaretto και τη κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.
Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουε για να διαλυθούν.
Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και τοποθετούμε το μπολ σε παγωμένο νερό για να ρίξουμε τη θερμοκρασία του γρήγορα.
Στρώνουμε το μίγμα πάνω στη βάση μπισκότου και λειαίνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα.
Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για να δέσει για τουλάχιστον δύο ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ.