BACK

Ψωμί με ντομάτες

Πεντανόστιμο ψωμί που τρώγεται και σκέτο! Συνοδεύστε το με ένα ωραίο πλούσιο κρητικό ανθότυρο ή μια πικάντικη γραβιέρα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 φλ. ντοματοχυμός κονκασέ
1/2 φλ. σάλτσα ντομάτα
2 κ.σ. λάδι
6 1/2 φλ. αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
3 κ.σ.ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
3/4 κ.σ. ρίγανη
1/2 κ.σ. βασιλικό
1/4 κ.σ.  δεντρολίβανο
1/4 κ.σ. πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Οδηγίες:

1. Αλείφουμε με λάδι ένα μεγάλο μπολ και το ταψί που θα ψήσουμε το ψωμί.

2. Ζεσταίνουμε το χυμό, τη σάλτσα και το λάδι μέχρι τους 80 °C.

3. Ανακατεύουμε 3 φλιτζάνια αλεύρι με τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά.

4. Ρίξτε τη ντομάτα και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να κολλάει λίγο. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

5. Ζυμώνουμε ξανά για 5 λεπτά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά.

ΠΛάθουμε 2 φραντζόλες και τις βάζουμε στο ταψί.

7. Σκεπάζουμε και τις αφήνουμε  για άλλα 45 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C.

8. Ψήνουμε για 10 λεπτά, κατεβάστε στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 30-40 λεπτά (το ψωμί είναι έτοιμο όταν κάνει κούφιο ήχο αν το χτυπήσουμε από κάτω).

Αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: